ÇAY DEMLEME
Çayın istenen lezzete ulaşması için demini alması şarttır. Demini almamış çayda çiğ bir tat olur ve bu, mideyi rahatsız edebilir. Çayın demlenme süresi ise 15 ile 20 dakika arasında değişmekle beraber çayın cinsi, suyun içeriği gibi etmenlere göre farklılık gösterebilir. Demlikteki çay yaprakları demliğin altına çökmüşse çayın demlendiğini anlayabilirsiniz. Eğer çayın demlenip demlenmediğinden emin olamıyorsanız, bir çay bardağına az miktarda dem koyarak rengine bakabilirsiniz.
Geleneksel içeceklerimizden bir tanesi olan çay, dünya genelinde de birçok kültür tarafından tüketilmektedir. Dünyadaki bütün çay türleri, Camellia Sinensis isimli bitkiden meydana gelir. Fermantasyon işlemine göre de bu bitkiden birçok tür üretilir. Çay nasıl demlenir sorusunun ise çok farklı yanıtları vardır. Her kültür, kendi yöntemine göre demleme işlemini gerçekleştirir. En iyi çay demleme yöntemi bazı püf noktalar göz önüne alınarak, başarıyla uygulanabilir. Genelde demleme işlemi siyah çay ürünleri ile gerçekleştirilir. Yeşil ya da beyaz çay demleme yöntemleri tamamen farklı şekillerde uygulanmaktadır.